Vreemdgaan

 

 

"Vreemdgaan" wil Oost-Vlaamse medewerkers binnen de hulpverlening stimuleren om een kijkje te nemen in elkaars organisatie. De voorbije drie jaren werd deze methodiek succesvol georganiseerd voor medewerkers binnen jeugdhulp. Via het “aan den lijve” ondervinden van elkaars werking - door een soort meeloopstage – wordt een betere kennis van en voeling met elkaars aanpak, methodieken en cultuur beoogd. Daarnaast wordt gestreefd naar een betere samenwerking, dit met het oog op een betere zorg voor de cliënt en zijn of haar context.

 

Dit jaar breidt "Vreemdgaan" uit! We maken de link tussen de jeugdhulpverlening en de volwassenenhulpverlening. Zowel vanuit het Netwerk RADAR (Netwerk Geestelijke Gezondheid Kinderen en Jongeren Oost-Vlaanderen) als vanuit de Netwerken Geestelijke Gezondheid voor Volwassenen Oost-Vlaanderen (ADS en Het PAKT) weerklinken er signalen om elkaar en elkaars werkingen beter te leren kennen.

 

De uitwisselperiode "najaar 2017" is volop bezig. Maar liefst 71 organisaties boden een vacatureaan,wat goed is voor zo'n 250-tal plaatsen, 140 wisselleerders tekenden hier op in. 

 

Organisaties die iemand willen ontvangen, kunnen nog tot 10 november een aanbod doen in de vorm van een vacature. Dit alles gebeurt naar goede gewoonte via de website www.projectvreemdgaan.be

Vanaf 13 november kunnen enthousiastelingen op de vacatures intekenen.

De eerste uitwisselingen gaan dan van start vanaf 1 februari 2018

 

Indien je als organisatie wil deelnemen, neem je best nog eens de "informatie voor organisaties" door, te vinden op de website bij Documenten

 

Meer info? Neem een kijkje op www.projectvreemdgaan.bepowered by Curiousgroup